Aftenkort

– Sortebro Kro –

 

BORDRESERVATION

Aftenmenu

 

Snacks

Grillet briochetoast med Gammelknas og skinke.

Boghvedepandekage med tørret høost, frisk ost og tørret lammehjerte.

Bøgetræsrøget andebryst med krydderurter fra haven.

 

Fasanbouillon    

Kråser, ristede kastanjer, bøgehatte og sort græskarkerneolie.

 

Norsk dykfanget kammusling  

Brunet selleripuré, knoldselleri, æbler, friske hasselnødder og skummende muslingesauce.   

 

Frisker
Iskold jernurtbouillon tilsmagt med bergamotte.

 

Filet af helstegt søtunge

Petit kantareller, artiskoksauce, Havgus, ramsløgskapers, violette artiskokker og trøffel.


eller  


Gråandebryst
Spæde rødbeder, komprimeret pære, solbær glace med peber, timians blomster, andehjerte og krydret andesauce.   

 

Fynske blommer 

Sirup af balsamico, blommestensparfait, blommelage og karamelliserede mandler.

 

Æblesorbet 

Calvadoscreme og rugcrumble.

 

Menu 695 kr. 

Vinmenu 695 kr. 5 glas vin afstemt til menuen. 

Saftmenu 395 kr. 4  glas saft afstemt til menuen. 

Champagne: 195 kr. pr. glas. 

Kaffe med petitfour: 125 kr. 

Mineralvand filtreret og afkølet a libitum: 40 kr. 

Menu alt inklusiv 1700 kr. champagne, menu, 5 glas vinmenu, kaffe, petit four og mineralvand.  

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.

Snacks

Grillet briochetoast med Gammelknas.

Bøgetræsrøget andebryst med krydderurter fra haven.

Boghvedepandekager med Høost, citrus og jordskokker.

 

Fasanbouillon    

Kråser, ristede kastanjer, bøgehatte og sort svampeolie.

 

Grillet dansk blæksprutte  

Karamelliserede stikkelsbær, salturt, fermenteret aspargesmarinade og blomster.

 

Ravfisk (Hamachi fra Nordjylland)  

Asiatisk marinade, jalapeño-olie, umoden pære og sorte sprøde ris.

 

Norsk dykfanget kammusling  

Brunet selleripuré, knoldselleri, æbler, friske hasselnødder og skummende muslingesauce.

 

Filet af helstegt søtunge

Petit kantareller, havgus, ramsløgskapers, artiskoksauce, artiskokbunde og trøffel.

 

Æblekombucha

Kold mousserende te fra kroens æblehave.

 

Confiteret gråandelår

Andeterrine, hyldebær og pebret solbærglace.

 

Gråandebryst

Timianblomster, spæde rødbeder, brombær, grillet andehjerte samt gråandesauce.

 

Grillet Granbark (ost)  

Ristet rugbrød, syltede granskud og syltet hybenrose.

 

Fynske blommer  

Lagret balsamico, blommestensparfait og karamelliserede mandler.

 

Æblesorbet

Calvadoscreme og rugcrumble.

 

Menu 1095 kr. 

Vinmenu 995 kr. 9 glas vin afstemt til menuen. 

Saftmenu 395 kr. 4  glas saft afstemt til menuen. 

Champagne: 195 kr. pr. glas. 

Kaffe med petitfour: 125 kr. 

Mineralvand filtreret og afkølet a libitum: 40 kr. 

Menu alt inklusiv 2300 kr. champagne, menu, 9 glas vinmenu, kaffe, petit four og mineralvand.  

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.

Mortensaftens menu

Serveres Mortens aften d. 10. november

 

Snacks

Grillet briochetoast med Gammelknas og skinke.

Boghvedepandekage med tørret høost, frisk ost og tørret lammehjerte.

Bøgetræsrøget andebryst med krydderurter fra haven.

 

Fasanbouillon    

Kråser, ristede kastanjer, bøgehatte og sort græskarkerneolie.

 

Norsk dykfanget kammusling  

Brunet selleripuré, knoldselleri, æbler, friske hasselnødder og skummende muslingesauce.   

 

Frisker
Iskold jernurtbouillon tilsmagt med bergamotte.

 

Filet af helstegt søtunge

Petit kantareller, artiskoksauce, Havgus, ramsløgskapers, violette artiskokker og trøffel.


eller  


Klassisk helstegt andesteg
Rødkål med bær, langtidsbagt æble puré, sukker glaserede petit kartofler, portvinskogte svesker og andesauce.   

 

Fynske blommer 

Sirup af balsamico, blommestensparfait, blommelage og karamelliserede mandler.

 

Æblesorbet 

Calvadoscreme og rugcrumble.

 

Menu 695 kr. 

2 retter: 595 kr. 

1 ret: 495 kr. 

Vinmenu 695 kr. 4 glas vin afstemt til menuen. 

Saftmenu 395 kr. 4  glas saft afstemt til menuen. 

Champagne: 195 kr. pr. glas. 

Kaffe med petitfour: 125 kr. 

Mineralvand filtreret og afkølet a libitum: 40 kr. 

Menu alt inklusiv 1700 kr. champagne, menu, 4 glas vinmenu, kaffe, petit four og mineralvand.  

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.

Tillægsretter til menu 

Kan bestilles ved ankomst

Gratinerede østers

75 kr. pr. stk.

Florentine

Trøffel

95 kr.

Oste 5 slags

150 kr.

Diverse oste serveret med god garniture.

Prunier Classique kaviar 10 gr.

195 kr.

Serveret på blinis med cremefraiche og rødløg.

Baerii kaviar 50 gr.

1095 kr.

Serveret klassisk med syltede rødløg, blinis og rørt cremefraiche.

Ekstra specialiteter

Præsenteres af tjeneren.
Information om indhold af allergene ingredienser i vores retter kan fås ved henvendelse til restaurantens personale. 

A la carte aften

Filet af helstegt rødtunge

395 kr.

Artiskokbunde, blåmuslinger, ramsløgskapers, lardo, digekrone, grillet citronsaft og musling beurre blanc

Coté de bouf af oksehøjreb

495 kr.

Spæde rødbeder, nye løg, tyttebær, nye fynske kartofler og rødvinssauce.

Kalvemørbrad

495 kr.

Spæde rødbeder, nye løg, tyttebær, nye fynske kartofler og rødvinssauce.

Oste 5 slags

195 kr.

Diverse oste serveret med god garniture.

Sortebro dessert

150 kr.

Dagens dessert

Ekstra specialiteter

Præsenteres af tjeneren.
Information om indhold af allergene ingredienser i vores retter kan fås ved henvendelse til restaurantens personale. 

Vin menu

Priser

4 gl. Vin til aftenmenu

695 kr.

Alt inklusive menu

1700 kr.

Champagne, menu, vinmenu, mineralvand, kaffe og petit four.

Vine i hele flasker

fra 495 kr.

pr. flaske.

Diverse øl

fra 79 kr.

pr. glas.

Kaffe med udvalg af petit four

95 kr.

Mineralvand ad libitum

40 kr.

Filtreret og afkølet

Vine i glas – se vores store udvalg

Information om indhold af allergene ingredienser i vores retter kan fås ved henvendelse til restaurantens personale. 

Saft og juice menu

Priser

4 gl. saft til sensommer menu

395 kr.

Alt inklusive sensommermenu og saftmenu

1400 kr.

Mousserendevin Te, menu, saftmenu, mineralvand, kaffe og petit four.

Mineralvand ad libitum

40 kr.

Filtreret og afkølet
  
Information om indhold af allergene ingredienser i vores retter kan fås ved henvendelse til restaurantens personale. 

Julebord

Fra d. 12 november – 23 december 

 

1. servering i trækasse på bordet 

Grøntsagssild serveret i kokotter med klassisk tilbehør.

Lune rugmelsstegte sild, fyldt med dijonsennep og dild

Rødspættefilet stegt i brødkrumme med rød remoulade og citron.

Letrøget laks imperiale med rygeostcreme og syltede sennepskorn.

Røget ål fra Bogense med røræg og karse.

2. servering i trækasse på bordet

Ristet kyllingesalat i sprød butterdejskurv, svampe, cornichoner og bacon.

Sortebro sprængte sylte lavet på det bedste fra Landsbyens grise.

Kroens medisterpølse serveret med grønkål.

Fynsk æbleflæsk klassisk serveret.

Små frikadeller serveret med drueagurker.

Hovedret – serveret 

Kroens ribbensteg med sprøde svær og portvinskogte svesker i glace.

Rosastegt andebryst med langtidsbagt æblepurè, rødkål, brunede petit kartofler og sauce.

Dessert – serveret 

Ris à l´amande med kirsebærsorbet, sauce og mandelcrumble

 

Julebord: 695 kr.

3 Oste i stedet for dessert: 95 kr. i tillæg til menuen

Øl fra 65 kr. pr. flaske

Snaps: fra 65 kr. pr. glas

Vine fra 595 kr. pr. flaske

Mineralvand ad libitum, filtreret og afkølet: 40 kr. pr. person

 

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan desværre ikke tages hensyn til allergier og intolerancer i menuen.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.

Julemenu

 

Julemenuen endelige sammensætning kan læses her på siden fra d. 1. november  

 

Snacks
Sprød løgtærte med parmesan med tørret tomat.
Surdejspandekage med tørret høost, frisk ost og kornblomster.
Kroens 18 måneders skinke rullet med krydderurter.   

 

Skindstegt makrel

Lun tomatsalat, nye løg, estragon og varm tomatjuice.

 

Fynsk hummer   
Spæde fennikel, kantareller, umodne stikkelsbær, hummerbisque og spæde kålskud. 

 

Frisker
Iskold jernurtbouillon tilsmagt med bergamotte.

 

Medaljon af havtaskefilet,

Spæde Artiskokker, blåmuslinger, hestebønner, ramsløgskapers, lardo, digekrone, grillet citronsaft og musling beurre blanc.


eller  


Unghanebryst fyldt med sorte trompetsvampe
Nye løg, spæde rødbeder, sprøde trompetsvampe, hestebønner, solbær, ribs, solbærglace og krydderurter.   

 

Blåbær 

Fynske og jyske blåbær, sprød tærte, syltede granskud, karamelliseret mælk, syrnet citrontimians parfait, vaniljecreme og krydderurter.

 

 

Menu 695 kr. 

Vinmenu 695 kr. 4 glas vin afstemt til menuen. 

Saftmenu 395 kr. 4  glas saft afstemt til menuen. 

Champagne: 195 kr. pr. glas. 

Kaffe med petitfour: 125 kr. 

Mineralvand filtreret og afkølet a libitum: 40 kr. 

Menu alt inklusiv 1700 kr. champagne, menu, 4 glas vinmenu, kaffe, petit four og mineralvand.  

 

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.

Julesignaturmenu

 

Julesignaturmenuens endelige sammensætning kan læses her på siden fra d. 1. november  

 

Snacks
Sprød løgtærte med parmesan med tørret tomat.
Surdejspandekage med tørret høost, frisk ost og kornblomster.
Kroens 18 måneders skinke rullet med krydderurter.   

 

Grillet blæksprutte

Lun tomatsalat, nye løg, estragon og varm tomatjuice.

 

Fynsk hummer   
Spæde fennikel, kantareller, umodne stikkelsbær, hummerbisque og spæde kålskud.

 

Medaljon af havtaskefilet,

Spæde Artiskokker, blåmuslinger, hestebønner, ramsløgskapers, lardo, digekrone, grillet citronsaft og musling beurre blanc.


Frisker
Iskold jernurtbouillon tilsmagt med bergamotte.

 

Det bedste fra grisen 

Trøffel, sherryglace, kartoffel aligot og havgussauce


Unghanebryst fyldt med sorte trompetsvampe
Nye løg, spæde rødbeder, sprøde trompetsvampe, hestebønner, solbær, ribs, solbærglace og krydderurter.   

 

Blåbær 

Fynske og jyske blåbær, sprød tærte, syltede granskud, karamelliseret mælk, syrnet citrontimians parfait, vaniljecreme og krydderurter.

 

 

Menu 1095 kr. 

Vinmenu 995 kr. 6 glas vin afstemt til menuen. 

Saftmenu 495 kr. 6  glas saft afstemt til menuen. 

Champagne: 195 kr. pr. glas. 

Kaffe med petitfour: 125 kr. 

Mineralvand filtreret og afkølet a libitum: 40 kr. 

Menu alt inklusiv 2300 kr. champagne, menu, 6 glas vinmenu, kaffe, petit four og mineralvand.  

 

Menuen skal forudbestilles til alle voksne ved hele bordet.

Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvare.