Julefrokost aften
Fra 14 november – 27 december
Fra kl. 18:00 – 21:00.
Restauranten lukker kl. 24:00
1. servering
Kroens julesild serveret i kokotter med karrysalat, kapers og æg.
Lune rugmelsstegte sild, fyldt med dijonsennep og dild
Rødspættefilet stegt i brødkrumme med rød remoulade og citron.
Røget laks imperiale med rygeostcreme og syltede sennepskorn.
Røget ål fra Bogense med røræg og purløg.
2. servering
Rørt kyllingesalat, svampe, cornichoner og purløg.
Sortebro sprængte sylte lavet på det bedste fra grisen.
Ristet medisterpølse serveret med grønkål og grov sennep.
Lun postej serveret med champion og bacon.
Kroens sortpølse ristet og serveret med kvædekompot og kanelsukker.
Små frikadeller serveret med drueagurker.
Hovedret
Kroens ribbensteg med sprøde svær og portvinskogte svesker i glace.
Sprødstegt confit af vildandelår med langtidsbagt æblepurè, rødkål, brunede petit kartofler og sauce.
Dessert
Ris à l´amande med kirsebærsorbet, tørrede kirsebær, lun kirsebærsauce og mandelcrumble.
Julebord aften: 795 kr.
Lille julebord: 695 kr. (1 og 2 servering)
Ost i stedet for dessert: 150 kr. i tillæg til menuen
Mineralvand ad libitum, filtreret og afkølet: 50 kr. pr. person
– Menuen bestilles til alle voksne ved bordet –
Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvarer.
Aftenens ekstra retter ud over kortet præsenteres af tjeneren
Ala carte aften
Gillardeau-østers: 195 kr.
3 stk. østers – grillet citron – røget chili.
Fynsk hummer : Dagspris
Serveret med toast, rørt mayonnaise, røget chili, grillet citron og dild
Baerii kaviar, 50 gr.: 1095 kr.
Blinis – rødløg – pisket cremefraiche.
Helleflynder : 495 kr.
Fyldt spidskål – morgenfruer – syltet citron – ramsløgskapers – sandløg – røget beurre blanc – nye kartofler.
Oksemørbrad: 495 kr.
Kantareller – nye løg – tyttebær – rødvinssauce – nye kartofler
Blåbær & hindbær: 150 kr.
myseostcreme – lagret balsamico – cremefraiche sorbet med lime.
Chokolade: 150 kr.
Sorbet – crumble – creme anglaise.
Ostebord: 195 kr.
syltede grankogler – hyben – sprødt daggammelt brød
Aftenens ekstra retter ud over kortet præsenteres af tjeneren
Kokkeskole
20, 21 og 22 januar 2025
Kom og få en masterclass i smagens køkken på Sortebro Kro. Her lærer du, hvordan du kan lave en imponerende menu derhjemme. John Kofod deler ud af sin viden og sine 40 års erfaring med madlavning og velsmag på højt niveau.
Vi begynder kl. 14.00 med et glas vin og en let frokost, mens vi gennemgår dagens program. Derefter går vi i køkkenet, hvor John og teamet guider dig igennem råvarer og de teknikker, der ligger bag aftenens 6-retters gourmetmenu, som du selvfølgelig også selv skal nyde. Opvasken klarer vi.
Kl. 17.30: Efter en lærerig dag i køkkenet afholder vi en lille smagning med champagne og andre mousserende vine. Her kan evt. ledsagere ankomme og være med. Der vil være snacks til boblerne, som vækker smagsløgene til middagen.
Kl. 18.30: Nu skal du smage resultatet af dit arbejde i kokkeskolen. Vi serverer den lækre 6-retters menu i vores hyggelige krostue, hvor du også får en nøje afstemt vinmenu til de forskellige retter.
Kl. 23.00: Vi runder kokkeskolen af med kaffe og evaluering – og du får overrakt et diplom, som du kan hænge op hjemme i dit eget køkken samt et forklæde.
2.995 kr. pr. kokkeelev
OBS: Kun 12 pladser pr. dag
995 kr. for en ledsager til middagen