Mortens Aften menu
d. 10 november fra kl. 17:30
Hummerbisque
Cremet suppe – blomkålscreme – krydderurteolie
Letrøget laks imperial
Æbler – knoldselleri – rygeostcreme – krydderurter – syrnet fløde
Mortens andesteg (bryst og lår)
Rødkål – tyttebær – langtidsbagt æble – portvinskogte svesker
brunede petit kartofler – andesauce
Valg mellem dessert eller oste
Kroens Ostevogn
Europæiske oste – syltede hyben – sprødt daggammelt brød (tillæg: 100 kr.)
Bagte fynske blommer
Hibiscus skum – blommestensparfait – müesli med mandler
2 retter 695 kr.
3 retter 795 kr.
4 retter 895 kr.
– Menuen bestilles til alle voksne ved bordet –
Der kan ske ændringer i menuens sammensætning alt efter tilgang af råvarer.
Aftenens ekstra retter ud over kortet præsenteres af tjeneren
A la carte aften
Østers naturel: 195 kr.
Andeleverterrin: 245 kr.
Hummer naturel: 295 kr.
Baerii kaviar, 50 gr.: 1095 kr.
Dådyrfilet : 495 kr.
Oksemørbrad: 495 kr.
Chokolademark: 150 kr.
Ostebord: 295 kr.
Aftenens ekstra retter ud over kortet præsenteres af tjeneren
Julebord aften
Fra d. 13 november – 27 december
Fra kl. 18:00
Restauranten lukker kl. 24:00
1. servering
Kroens julesild serveret i kokotter med rødløg, kapers og æg.
Lune rugmelsstegte sild, fyldt med dijonsennep og dild
Rødspættefilet stegt i brødkrumme med rød remoulade og citron.
Røget laks imperiale med rygeostcreme og syltede sennepskorn.
Røget ål fra Bogense med røræg og purløg.
2. servering
Rørt kyllingesalat på ristet brioche, svampe, cornichoner og bacon.
Sortebro sprængte sylte lavet på det bedste fra grisen med grov sennep.
Ristet medisterpølse serveret med stuvet grønkål.
Lun postej bagt i kokotte, serveret med champion, bacon og syltede rødder.
Ristet sortpølse serveret med kvædekompot, sirup og kanelsukker.
Kroens frikadeller serveret med drueagurker.
Hovedret
Ribbensteg med sprøde svær ogportvinskogte svesker i glace.
Gråandebryst med langtidsbagt æblepurè, rødkål, brunede petit kartofler og sauce.
Dessert
Ris à l´amande med kirsebærsorbet, tørrede kirsebær, lun kirsebærsauce og mandelcrumble.
Julebord: 895 kr.
Lille julebord: 795 kr. (1 og 2 servering)
Ost i stedet for dessert: 150 kr. i tillæg til menuen
Mineralvand ad libitum, filtreret og afkølet: 50 kr. pr. person
Kokkeskole med John Kofod
12 januar 2026 – 19 januar 2026 – 26 januar 2026 fra kl. 14:00 – 23:00
Kom og få en masterclass i smagens køkken på Sortebro Kro. Her lærer du, hvordan du kan lave en imponerende menu derhjemme. John Kofod deler ud af sin viden og sine 40 års erfaring med madlavning og velsmag på højt niveau.
Vi begynder kl. 14.00 med et glas vin og en let frokost, mens vi gennemgår dagens program. Derefter går vi i køkkenet, hvor John og teamet guider dig igennem råvarer og de teknikker, der ligger bag aftenens 6-retters gourmetmenu, som du selvfølgelig også selv skal nyde. Opvasken klarer vi.
Kl. 17.30: Efter en lærerig dag i køkkenet afholder vi en lille smagning med champagne og andre mousserende vine. Her kan evt. ledsagere ankomme og være med. Der vil være snacks til boblerne, som vækker smagsløgene til middagen.
Kl. 18.30: Nu skal du smage resultatet af dit arbejde i kokkeskolen. Vi serverer den lækre 6-retters menu i vores hyggelige krostue, hvor du også får en nøje afstemt vinmenu til de forskellige retter.
Kl. 23.00: Vi runder kokkeskolen af med kaffe og evaluering – og du får overrakt et diplom, som du kan hænge op hjemme i dit eget køkken samt et Sortebro forklæde.
2.995 kr. pr. kokkeelev inklusiv gebyr på 100 kr.
OBS: Kun 12 pladser pr. dag
995 kr. for en ledsager til middagen
for tilmelding skal dette link benyttes – man kan ikke booke via telefon eller mail.


