Sortebro Kro ligger ved indgangen til Den Fynske Landsby. Men her har den ikke altid ligget. Oprindeligt lå Sortebro Kro ved broen ”Sortebro” ved landevejen over Vejstrup Å, 9 km nord for Svendborg.
Da huset blev bygget i 1805 hed det Sortebro Huus. De historiske kilder antyder, at Sortebro Huus i mange år fungerede som smugkro. Det var først i 1860, da bygningen blev udvidet, at man fik kongeligt privilegium og dermed officielt indrettede krostue.
Kongeligt privilegium betød, at kromanden havde tilladelse til udskænkning, og derudover fik han lov til at brænde brændevin, brygge øl og bage brød. Den kongeligt privilegerede kro var desuden fritaget for at indkvartere soldater. Det var Dronning Margrethe I, som besluttede at der langs de danske landeveje skulle ligge en kro hver 4. mil, hvilket svarede til en dagsrejse for en hest.
Sortebro Kro fungerede som kro og i øvrigt også som posthus indtil omkring 1920. I 1945 blev bygningen genrejst som en del af Den Fynske Landsby. Her har den siden ligget som eksempel på, hvordan en ægte 1800-tals landsbykro så ud. Men modsat de mange andre gamle bygninger i Den Fynske Landsby er Sortebro Kro ikke et museum, men derimod en af Danmarks smukkest bevarede restauranter. Vægge og gulve er nostalgisk skæve, og udsigten gennem sprossevinduerne til de skiftende årstider i Den Fynske Landsbys haver er uforlignelig.
Den gamle kro havde både kostald og svinestald, og det er kostalden, der i dag er indrettet som restaurant. Svinestalden er i dag et topmoderne køkken, hvor komfuret bliver tændt syv dage om ugen, for at gæsterne kan sætte sig til bords og nyde Smagens Køkken og den ægte fynske stemning.