Skip to main content

Den Fynske Landsby

Hundrede år gamle træer, vilde blomster, bindingsværk, stråtag, sprossevinduer og nostalgiske skæve vægge.
På Sortebro Kro er idyllen ægte.

Sortebro Kro er vidunderlig på en sommerdag, når stokroserne blomstrer så ligner de gamle bygninger et digt af H.C. Andersen. Men på Sortebro Kro holder vi næsten endnu mere af vores omgivelser, når stråtaget er dækket af sne, og solen glimter i tagskæggets istapper. Eller en efterårsdag når træerne har alle farver fra gult til rødt og orange, og kastanietræet smider sine frugter. Eller foråret… kom selv og se.

Frilandsmuseet. Den Fynske Landsby er en fynsk landsby, som den kunne have set ud i 1800-tallet. Her kan man besøge gårde og huse, der alle oprindeligt har ligget i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Her er bindingsværksbygninger med blomstrende haver, hegn og husdyr, gadekær og bygade, omgivet af dyrkede marker og med Sortebro Kro som nabo.

Café Krostuen og Haven. Kroens hyggelige frugthave fungerer som en del af Café Krostuen hele sommeren. Her serverer vi kager, sandwich og frokostanretninger. Frugthaven har sin egen keglebane, som bliver flittigt benyttet af vores gæster. Fra haven er der indgang til Den Fynske Landsby. Husk at købe billet.

Sejerskovvej 20, 5260 Odense S
Tlf: 66 13 28 26
E-mail: [email protected]