John og Melina

 

KØKKENCHEF OG EJER

John Kofod

John Kofod blev født i 1965 i køkkenet i Voldsted ved Ålborg og blev udannet som hovmester i 1986 fra Kogtved Søfartsskole. Efterfølgende arbejdede John i Californien, Norge, Australien, New Zealand og Frankrig. Hans karriere begyndte for alvor, da han kom til Erwin Lauterbachs køkken på Hotel Skovshoved. Senere kom John til Restaurant Saison i Hellerup – en udviklende og lærerig tid.

John Kofod overtog Sortebro Kro i 1998, og han kan i dag med stolthed fortælle, at det er en stor succes. Ikke mindst takket være sin kone Melina, som varetager restaurantens udvikling og indretning.

John Kofod er medophavsmand til Akademiet Bocuse d’Or Danmark, der havde Prins Henrik som æresmedlem. John har udgivet kogebøger, medvirket i tv-programmer og deltaget i konkurrencer. Men det er hverdagen i restauranten, der betyder allermest for ham.

INDRETNING OG EJER

Melina Kofod

Melina Kofod er erhvervskorrespondent, hun har også en diplomuddannelse. Melina har i mange år sat sit præg på Sortebro Kro. Hun står for restaurantens indretning og arbejder både i køkkenet og restauranten.

Melinas åbenlyse talent for indretning og gastronomi stammer fra opvæksten i Mexico, hvor friske råvarer, glæden ved god smag, farver og musik er en naturlig del af livet. I årene før Melina startede i skole, var hun dagligt i køkkenet med sin mor, og det er fra moderen, hun fik glæden ved at tilberede god mad.

Som ganske ung var Melina frivillig socialarbejder i en lille mexicansk landsby. Hun underviste kvinder, til gengæld lærte de Melina hemmeligheden bag det oprindelige køkken.