Skip to main content
Uncategorized

Chili con Carne

By 20/08/2020No Comments

Chili con Carne

500 gram kidneybønner

½ løg 

1 chorizo pølse

250 gram røget bacon i tern

6 hvidløgsfed

2 finthakkede løg 

600 gram hakket oksekød 

Olivenolie

2 friske chili (enten jalapeño som er milde eller habanero som er meget stærke)

2 grønne pebre i tern

2 ds. Hakkede flåede tomater blendet

1 lille dåse tomat puré 

1 bundt hakket  frisk koriander

 ½ tsk. spidskommen pulver

Friskkværnet  sort peber og salt. 

Bønnerne sættes i koldt vand natten over, i køleskabet. Næste morgen,  hældes vandet fra og bønnerne koges i nyt vand,  med løg, chorizo, en smule olivenolie og salt.

Bacon steges let i olivenolie og løg, hvidløg, chili og grønne pebre svitses med det stegte bacon. 

Det hakket kød steges i olivenolie. Når det er godt stegt, steges det videre med tomat puré og spidskommen. Tilsmages med salt og peber. Derefter hældes de hakkede tomater over og det koges op i ca  20 min. ved svag varme. Den stegte bacon med løg osv. tilsættes. Den kogte chorizo smuldres og tilsættes sammen med bønnerne. Tilsæt evt.  bønne kogevandet og eller ekstra vand til du opnår den ønskede konsistens. Drys koriander over retten og lad det koge op ved svag varme ca. 10 min. 

 

Toppings 

Creme Fraiche 

Hakket rødløg

Chipotlesalsa

Nachos

Avocado i tern 

Friskhakket koriander 

 

Melina

Author Melina

More posts by Melina

Sejerskovvej 20, 5260 Odense S
Tlf: 66 13 28 26
E-mail: [email protected]