Chili con Carne
500 gram kidneybønner
½ løg
1 chorizo pølse
250 gram røget bacon i tern
6 hvidløgsfed
2 finthakkede løg
600 gram hakket oksekød
Olivenolie
2 friske chili (enten jalapeño som er milde eller habanero som er meget stærke)
2 grønne pebre i tern
2 ds. Hakkede flåede tomater blendet
1 lille dåse tomat puré
1 bundt hakket frisk koriander
½ tsk. spidskommen pulver
Friskkværnet sort peber og salt.
Bønnerne sættes i koldt vand natten over, i køleskabet. Næste morgen, hældes vandet fra og bønnerne koges i nyt vand, med løg, chorizo, en smule olivenolie og salt.
Bacon steges let i olivenolie og løg, hvidløg, chili og grønne pebre svitses med det stegte bacon.
Det hakket kød steges i olivenolie. Når det er godt stegt, steges det videre med tomat puré og spidskommen. Tilsmages med salt og peber. Derefter hældes de hakkede tomater over og det koges op i ca 20 min. ved svag varme. Den stegte bacon med løg osv. tilsættes. Den kogte chorizo smuldres og tilsættes sammen med bønnerne. Tilsæt evt. bønne kogevandet og eller ekstra vand til du opnår den ønskede konsistens. Drys koriander over retten og lad det koge op ved svag varme ca. 10 min.
Toppings
Creme Fraiche
Hakket rødløg
Chipotlesalsa
Nachos
Avocado i tern
Friskhakket koriander